Kámen Tygří oko

Při pohledu na kámen Tygří oko vás zaujme především jeho živočišná škála barev, která jakoby opravdu připomínala tygří srst. Povrch tohoto pozoruhodného kamene přechází z okrové barvy přes zlatavou, medovou, hnědou až k černé. Pod svým charakteristickým označením je technicky skryt křemenný polodrahokam, ve kterém jsou obsažena zarostlá vlákna modrého azbestu a který po vybroušení získává krásný zlatavý lesk.

 

Tygří oko je kamenem proměnlivosti a variability. Když jím pomalu otáčíte, vysílá k vám nenapodobitelné odlesky, je to jeden kámen mnoha tváří. Tygří oko nám ukazuje, že změna je prospěšná – v přírodě i v životě člověka. Pro svou proměnlivost je považován za kámen změny, který nám má připomínat, že všechny změny, které v našich životech musejí být nutně přítomny mají svůj smysl.

 

Buddha náramek z tygřího oka

Právě kámen Tygří oko nám pomáhá vyrovnat se v životě s náporem, které změny vyžadují. Dodává nám tolik potřebné sebevědomí a také pevnou vůli, která nás má vést novými začátky. Díky působení tohoto kamene se budeme nadále cítit vnitřně vyrovnaní a klidní, i když budeme současně procházet obdobím proměnlivosti. Také ve starém Řecku byl kámen Tygří oko ctěn jako kámen radosti a duševní rovnováhy.

 

Kolikrát jste vy sami, pokud jste byli životem vyrváni ze své pohodlné bezpečné zóny, podléhali beznaději a rušivým emocím? Určitě častokrát. Jakmile ale budete mít svůj medově zlatý kámen, začnete se na změny dívat pozitivněji a s nadhledem. Tygří oko zmírní vaše obavy, nežádoucí pocity strachu a úzkosti. Tento lesklý kámen vám pomůže udržet si pozitivní náladu a vymanit se z kolotoče emočních výkyvů, který přináší jen neustálý a pro tělo škodlivý stres. S tímto kamenem by se i deprese měly od vás držet dál.

 

Tygří oko je také kamenem, který vám opravdu dokáže přinést štěstí nebo dokonce i bohatství. Také si ale hravě poradí s nezdravou lidskou hamižností. Díky tomuto medovému kameni budete navíc vitální a zdraví. Pokud jej budete mít po ruce, zvýší se také vaše schopnost koncentrace a potlačí se naopak vám vrozená tvrdohlavost. Tygří oko vám také pomůže odbourat závislost na druhých lidech a uznat svou vlastní hodnotu.

 

Až budete mít svůj zlatavý kámen, odvděčí se vám větším smyslem pro kreativitu. Tygří oko podpoří váš přirozený talent a manuální zručnost. Pokud se chystáte na dalekou cestu, vezměte si Tygří oko s sebou, je kamenem cestovatelů, které ochraňuje v cizích končinách.

 

Co se týče pozitivních účinků Tygřího oka na tělo, ty jsou patrné zejména v oblasti imunitního systému. Tento medový kámen pomáhá i s hojením zlomenin kostí a zánětů kloubů. Dokáže také posílit a zpevnit páteř. Rovněž ti z vás, kteří trpí častými migrénami a bolestmi hlavy, zajisté ocení blahodárné účinky zlatavého tygřího kamene. Dokáže vás zbavit pocitů slabosti a vyčerpaní. Tygří oko léčí i naše oči a pomáhá nám při nočním vidění.

 

Tento blyštivý kámen má také skvělé detoxikační schopnosti – vaše tělo spolehlivě zbaví škodlivých toxinů. V rámci detoxikace se také postará o správnou funkci vašich jater a tlustého střeva. Podporuje i zdravý metabolismus.

Náramek z tygřího oka

Příznivých účinků Tygřího oka můžete využít i v sexualitě. Nejenže tento zlatý kámen zamezuje sexuálnímu napětí mezi dvěma lidmi, ale také zvyšuje milostný apetit. Podporuje navíc zdravou funkci reprodukčních orgánů. V neposlední řadě pak působí jako prevence proti pohlavním nemocem.

 

Jak je tedy patrné, Tygří kámen dokáže váš život učinit zdravějším, vyrovnanějším a smysluplnějším. Umí probudit nejvnitřnější lidské já. Dokáže vás nabít svou pozitivní energií a zároveň vás ochránit před veškerými nežádoucími vlivy.

 

Proto aby byl váš kámen neustále plný energie, je vhodné dopřát mu každých patnáct dní potřebnou očistu. Stačí, když jej na pár minut vložíte pod vlažnou tekoucí vodu a po osušení jej nabijete slunečními paprsky. Pokud chcete zvýšit účinky slunečního záření, nabíjejte kámen zároveň s krystalem.

 

Tento harmonizující kámen se skvěle hodí především pro ty, kdo jsou ve znamení blíženců. Pozitivně ale působí i na jedince narozené ve znamení lva, panny a býka.

 

Kámen Tygří oko se nosí na pravé paži nebo jako přívěsek na krku. Při léčení jej pak pokládejte podle potřeby na různé části těla.

 

A odkud se k nám tento pozoruhodný kámen dostává? Až z dalekých nalezišť v USA, Kanadě, Jižní Africe, Číně, Brazílii, Namibii, Indii a Barmě.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.